Sanita klompen voor alle zorgmedewerkers!

Even wat achtergrond informatie over het merk Sanita klompen:

Het Deense Sanita Footwear A/S werd in 1907 opgericht door Christen Melgard Andersen. Hij maakte toen zijn eerste paar handgemaakte houten klompen. Comfort en kwaliteit stonden hierbij voorop. Inmiddels zijn we 100 jaar verder en zijn Sanita klompen vandaag de dag in meer dan 50 landen te verkrijgen! 

Deze jarenlange ervaring en passie voor het ambacht heeft geresulteerd dat Sanita alleen de beste materialen gebruikt, die daarbij ook ergonomisch verantwoord zijn. 

Daarbij Heeft Sanita duurzaamheid ook hoog in het vaandel staan: zij produceert haar klompen onder goede omstandigheden voor de werknemers en voor elke boom die wordt gekapt ten behoeve aan de houten zolen, wordt een nieuwe boom geplant. 

De mooiste en meest comfortabele klompen voor de zorg;

Stylish Nurse is een trotse dealer van het merk Sanita klompen, door jaren lange (persoonlijke) ervaring kan met recht worden gezegd dat Sanita klompen comfortabel lopen, minder rugklachten geven en ook belangrijk: ze zien er leuk uit. Met Sanita klompen kun je echt een personal touch aan je outfit geven!

Je kunt kiezen uit effen Sanita klompen, maar ze zijn er ook met leuke printjes, zoals met bloemen of dierenprints.

Kies je voor de medische Sanita klompen, dan kies je voor kwaliteit!

Sanita klompen zijn hygiënisch
Qua hygiëne zijn Sanita klompen ideaal voor in de zorg: Door de PU (Poly Urethaan) coating kunnen ze tegen een stootje. Daarna kun je je Sanita klompen afnemen met een licht vochtige doek & zeep, daarna zien ze er weer uit als nieuw! Eventueel kun je ze daarna nog extra schoenmaken met een klein beetje alcohol.

Waarom jij voor Sanita klompen kiest wanneer je in de zorg werkt: 

6 voordelen van Sanita klompen:

 • Comfortabel lopen
 • Er leuk uit zien
 • Buigzame anti slip zool
 • Licht in gewicht
 • Geluidsarm
 • Bescherming

1. Comfort
De medische klompen van Sanita zijn erg comfortabel, dit komt doordat Sanita klompen een buigzame PU (polyurethaan en rubber) zool hebben.
In combinatie met een speciaal naar de voet gevormde binnenzool is deze medische klomp geschikt voor langdurig staan en lopen, want zij ondersteunen hierdoor je rug en benen. Dit ben je wel nodig tijdens drukke diensten!
Wat ook belangrijk is: Sanita klompen zorgen voor een goede vochtregulatie van je voeten, wel zo fijn ;-).


2. Je ziet er leuk uit
Vooral de zorgverleners die in het ziekenhuis werken, maar in een aantal verpleeghuizen of thuiszorg organisaties is dit ook zo, werken in uniform.
Saaie witte uniformen die soms als een jutezak om je heen vallen. Het is dan leuk om juist door middel van klompen een klein beetje je eigen ik te laten zien. Je kunt kiezen uit bloemetjes klompen, witte klompen, blauwe klompen, zwarte lak klompen of roze klompen. Verder zijn er ook diverse varianten klompen met print. 

Sanita klompen Merrimack groen & Flod blauw

3. Anti -slip en houdingscorrectie;
Naast comfort zijn een goede antislipzool en voldoende houdingscorrectie belangrijk. Een antislipzool zorgt ervoor dat je niet uitglijdt –> erg handig wanneer je veel moet lopen/ tillen / duwen.
Op de langere termijn zal je vooral voordelen ervaren qua houdingscorrectie. Door de zolen neem je een juiste houding aan, wat lijdt tot een beter houding en minder belasting voor je rug.

4 & 5. Licht in gewicht & geluidsarm
Wat ook belangrijk is aan ‘werkschoenen’ is dat ze licht van gewicht zijn, je wilt niet met 2kg. aan je voeten die trappen op en af. Sanita klompen zijn zeer licht!
Sanita klompen zijn ook geluidsarm, dit wordt ook steeds belangrijker in het ziekenhuis. Het dag- en nachtritme voor patienten is het belangrijkste. Met deze klompen kun jij met een gerust hart ‘s nachts over de gang lopen zonder patiënten te wekken.
Op de Intensive Care is eigenlijk al afgesproken om geen houten klompen en/ of hakken te dragen om op deze manier te zorgen voor geluidsreductie.

6. Bescherming;
Wat ook belangrijk is aan ‘werklompen’ is dat zij bescherming geven!
Heb jij al wel eens natte voeten gehad en helaas niet alleen door een glaasje water dat om is gevallen? Dit wil je echt niet meer! Sanita is water dicht aan de voorkant.

Verder bieden zij ook bescherming: Hoeveel bedden zijn er al over jou tenen heen gereden?!

Onderhoud Sanita klompen;

De klompen van Sanita zijn slijtvast en duurzaam, worden zij daarnaast ook nog goed onderhouden dan zal dit de levensduur aanzienlijk verlengen. Bekijk hieronder hoe je dit doet:

 • Maak de klomp schoen met een licht vochtige doek + zeep
 • Laat de klompen altijd goed drogen nadat deze nat zijn geworden –> Niet bij een kachel o.i.d. gewoon aan de lucht, het leer kan dan stug worden. 
 • Neem een tweede paar, waarschijnlijk gebruik je je werkklompen meer dan je eigen schoenen. Wissel de paren af zodat ze goed kunnen ventileren en drogen.
 • Je kan zo nu en dan schoencreme gebruiken om het leer te voeden waardoor het soepel blijft. 
 • Insprayen met vochtafstotend component. 

Ervaringen met Sanita klompen;
Zelf loop ik al jaren op Sanita klompen, ik weet dat ik tijdens drukke diensten, waarin ik veel loop, nooit last van mijn voeten of rug krijg. Ook ‘schiet’ ik zo in de Sanita klomp, de pasvorm is altijd goed.Wel adviseer ik om elk jaar een nieuw paar Sanita klompen aan te schaffen. Ik werk fulltime en breng dus best veel tijd door op mijn klompen, waardoor deze op een gegeven moment gaan slijten. Wanneer ik dan weer op nieuwe klompen loop is dit genieten!Veel (werk-) plezier met jou medische Sanita klompen!

Bekijk mijn assortiment Sanita Klompen en bestel meteen!