Hoe houd je witte tanden?!

Hoe krijg ik witte tanden?

Veel mensen met onregelmatige diensten houden van koffie! Maar jouw tanden worden er niet altijd mooier door! Hoe kun je dit nou voorkomen?!

Door koffie te drinken kun je bruine aanslag op je tanden krijgen, dit is niet erg charmant.

Koffie bevat tannines, net als veel andere donkere dranken (zoals thee en rode wijn). Dit zijn looistoffen die zich aan tandplak hechten, waardoor je dus verkleuring krijgt van je tanden!

Hieronder een paar tips om je tanden mooi wit te houden.

5 tips voor witte tanden!

  • Ga naast het elk halfjaarlijkse bezoek aan de tandarts ook naar een mondhygiënist. Deze maakt jou gebit echt schoon, tandplak en -steen worden verwijderd. Hierdoor blijven er geen verkleurende stoffen hechten aan jou tanden.
Hoe krijg ik witte tanden?
  • Poets je tanden 2x per dag, het liefst 3x. Vaker hoeft niet, werkt zelfs averechts! 
  • Flos elke dag je tanden, dit verwijderd tandplak
  • Drink water na je koffie of thee, op deze manier spoel je de achtergebleven tannineresten weg.
  • Drink koffie met een rietje, dan gaat de koffie niet langs je tanden –> dit ziet er niet echt leuk uit en koffie smaakt dan natuurlijk ook veeeeel minder lekker. Maar ja, het werkt wel!

Een andere belangrijke boosdoener van verkleuringen in je gebit is suiker, deze hechten zich ook aan je tanden waardoor je tanden verkleuren, pas hier dus ook mee op.

Ik blijf altijd koffie drinken (en niet uit een rietje), maar ik heb wel iets aan de tip om een glas water te drinken na een kop koffie!

Welke tip test jij uit?