Hoe kom ik van mijn wallen af in de nachtdienst?!

blog: het voorkomen van wallen tijdens de nachtdienst

Zie jij er na een nachtdienst of laat/vroege dienst soms ook uit als een pandabeer?!

Soms heb je tijden dat je slecht slaapt, bijvoorbeeld met kleine kinderen of wanneer je piekert over bepaalde zaken.

Nachtdiensten zijn ook een kriem voor je ogen..  Alcohol, zout, suikers of hormonen kunnen er ook zorgen dat je vochtophopingen onder je ogen krijgt.

Het beste medicijn tegen wallen/ donkere kringen is slaap en water, water en water.. Water kun je nog redelijk regelen, maar slaap helaas niet… Het zij door nachtdiensten of dat je ligt te piekeren over bepaalde zaken.

  1. IJsklontjes;

Voor een snel effect tegen wallen kun je ijsklontjes in aluminiumfolie wikkelen en het vocht weg masseren. Doe dit wel altijd voorzichtig, de huid onder je ogen is erg kwetsbaar. Masseer van de binnenste ooghoek, naar de buitenste: sluit je ogen en plaats je ringvingers in de binnenste ooghoek van je bovenste ooglid en masseer met een zachte rollende bewegingen naar de buitenste ooghoek. Herhaal dit vervolgens bij je onderste ooglid. Op deze manier worden vocht en afvalstoffen afgedreven via de lymfebanen en zal de zwelling afnemen.

2. Fijne oog crème;

Tegenwoordig heb je oogcrèmes die je helpen het vocht af te voeren. Deze producten hebben een speciale applicator gemaakt van metaal die verkoelend werkt. Breng de creme masserend aan, zoals hierboven staat. Op die manier worden vocht en afvalstoffen via je lymfebanen afgevoerd. Zoek naar oogcrèmes met antioxidanten, zoals vitamine E en C.

Voor een extra fris gevoel: zet hem in de koelkast!

3. Oogdruppels;

Soms kun je ook rode ogen van vermoeidheid krijgen, je kunt dan oogdruppels gebruiken, deze verminderen de roodheid in je oogwit. Hierdoor krijg je frissere en wakkere blik. Let op: druppel niet te vaak, dat kan juist leiden tot irritatie, dus alleen druppelen wanneer het echt nodig is. 

4. Wimpers krullen;

Een simpel trucje om je ogen een meer open blik te geven, is  je wimpers krullen met een wimperkrultang. Tip: leg je wimperkrultang een paar minuten in de koelkast, dan fungeert-ie meteen als koud kompres voor je oogleden. Dit helpt de zwelling ook afnemen. 

blog: het voorkomen van wallen tijdens de nachtdienst

5. Concealer;

Wanneer je nog vind dat je wallen te erg zijn, kun je concealer aanbrengen. Dit moet je wel op een goede manier aanbrengen, anders kan het zo zijn dat je nog meer moe lijkt!

  • Niet te veel à concealer gaat dan in de fijne lijntjes zitten.
  • Dep steeds iets meer rond je ogen, totdat je tevreden bent met het resultaat.
  • Dep met je vingers, dan kan de concealer alvast met je lichaamswarmte versmelten.
  • Evt. highlighter in je binnenste ooghoeken, dan zie je er frisser uit.

Op deze manieren zie jij er straks tijdens nachtdiensten zo fris als een hoentje uit!